Baranya.hu

Megújul a Brázay kastélypark Pellérden

A fejlesztés során új többgenerációs játszótér épül, megújul a park növényzete, valamint a dísztó feletti barlang és egy kutyafuttató is kialakításra kerül. A projektről Tajti Zoltán polgármester és Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke tájékoztatta szerdán a sajtó képviselőit.
Megújul a Brázay kastélypark Pellérden

Pellérd Község Önkormányzata a Baranya Vármegyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban 243,84 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a település központjában lévő park felújítására. Tajti Zoltán polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a pellérdiek mindennapjaiban fontos szerepet tölt be a park, így a pályázat összeállítása előtt felmérték a helyiek fejlesztési elképzeléseit. Ezek alapján állították össze a projektet.

Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke beszédében felidézte, hogy Pellérd a térség egyik nyertese volt, a Terület és Településfejlesztési Programban ugyanis több mint 1 milliárd forintból valósultak meg fejlesztések a településen. A vármegyei vezető kiemelte, hogy ezek a beruházások mind ahhoz járulnak hozzá, hogy minél élhetőbb, a fiatal családosok számára vonzóbb legyen Pellérd. A vármegyei elnök méltatta Nagy Csaba országgyűlési képviselő támogató együttműködését és gratulált a pellérdieknek a fejlesztéshez.




További hírek