Baranya.hu

Segítség a frontvonalban dolgozóknak Pécsett

Gyümölcslevet és kávét kaptak a Koronavírus Ellátó Központ dolgozói a „Baranya Segít Program” keretében.
Segítség a frontvonalban dolgozóknak Pécsett

200 üveg gyümölcslevet és 200 adag kávét adott át Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke Pécsett a Koronavírus Ellátó Központban. A 0,33 és 0,5 literes kiszerelésű frissítőkkel az egészségügyi pihenőket töltik majd fel, ezzel is segítve a frontvonalban dolgozó egészségügyi szakemberek munkáját.

A járvány felfutó szakaszában jelenleg Pécsett több száz orvos és ápoló küzd a betegek életéért, nap mint nap. Dr. Sebestyén Andor, a PTE Klinika Központ elnöke elmondta, csaknem 400 ágyon kezelnek jelenleg koronavírusos betegeket a Rákóczi utcai tömbben, naponta pedig 30-40 újabb beteget visz be a mentő és vesznek fel koronavírusos tünetekkel.

„Ebben a járványügyi helyzetben minden olyan segítségre szükség van, ami könnyíti a túlterhelt egészségügyi dolgozók mindennapjait.” - mondta a PTE Klinika Központ elnöke.

Őri László elmondta, nagy a teher a Covid-osztályon dolgozó orvosokon, ápolókon és önkénteseken, akik a betegágyak mellett dolgoznak. A megyei elnök hozzátette, a húsvéti ünnepek előtt a frissítőkkel szeretné a megye nagy közössége nevében hálás szívvel megköszönni a munkájukat és egyben bíztatni is őket, hogy tartsanak ki ezekben a nehéz hetekben.




További hírek