Baranya.hu

Szakmai Tanévnyitó Konferencia

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ által szervezett Szakmai Tanévnyitó Konferenciával készülünk a tanévkezdésre Baranya megyében.
Szakmai Tanévnyitó Konferencia

A megyei önkormányzat az intézmények építésével, felújításával támogatja az oktatási környezet javítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív programon keresztül, amelynek keretében már 4 aláírt szerződés szerint 2 óvoda és 2 bölcsőde épül. Közel 30 településhez tartozó iskolák tekintetében lesz felújítás, bővítés, energetikai korszerűsítés. A mohácsi és szigetvári tankerületekben 7 milliárd forint értékű fejlesztés indulhat a következő két évben. Emellett elindult a tornaterem és tanuszoda építési program, a májusi kormánydöntés alapján Sásdon már épül a tanuszoda, és a legújabb döntés szerint hamarosan a harmadik baranyai település, Szentlőrinc is tanuszodával gazdagodik.

További jó hír, hogy az első 9 évfolyam számára ingyenes a tankönyv, a tanévkezdésre tekintettel a családi pótlékot korábban kapják meg a családok és országosan 720 ezer gyermek részesül étkezési támogatásban.




További hírek