Baranya.hu

Kerékpárút épül Szentlőrinc és Tarcsapuszta között

Megkezdődtek a Szentlőrincet Tarcsapusztával összekötő kerékpárút építési munkái. A beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósítja meg a Baranya Megyei Önkormányzat és Szentlőrinc városa konzorciumi partnerségben.
Kerékpárút épül Szentlőrinc és Tarcsapuszta között

A projekt nem titkolt célja, hogy a munkába járók közül minél többen válasszák a kerékpáros közlekedést, ezáltal csökken a levegőszennyezés és a zajterhelés, olcsóbb a közlekedés, ez a közlekedési forma fenntarthatóbb a korábbiakhoz képest. A kerékpárúttal közel 300 fő biztonságos körülmények között járhat be Szentlőrincre dolgozni, boltba, orvoshoz, iskolába, szakközépiskolába vagy ügyintézni. A kerékpárút környezetében 3 vállalkozás, bolt, agrártelep található. A beruházás területén 100 méteren belül 4 közszolgáltatás érhető el focipálya, közösségi ház, buszmegálló, szakközépiskola tehenészeti telepe, tankertészet.

A most épülő kerékpárút a 2015-ben elkészült kerékpárút (hálózat) folytatása, amely a Szentlőrincet Tarcsapusztával összekötő 5817-es számú országos közút déli oldalán épül meg. Az út és az új kerékpárút között a csapadékvíz elvezető árok kerül kiépítésre. A kerékpárút keresztezi a Pécs - Szentlőrinc vasutat. A keresztezésnél önálló vasúti átjárót alakítanak ki, a vasúti keresztezésnél a kerékpárúton – a párhuzamos közút biztosítási módjának megfelelően – a vasúti átjáró mindkét oldalán fény-és félsorompó létesül. Tarcsapuszta belterületi részét képező közutakon kerékpárbarát forgalomszabályozás kerül kialakításra 30km/h sebességkorlátozással és kerékpárosnyom kijelölésével.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A beruházás értéke 164 millió forint. A munkák várhatóan 2019. őszén zárulnak.

 

 

 




További hírek