Baranya.hu

Milliárdos beruházás fejeződött be a Harkányi Gyógyfürdő II-es épületének felújításával

A beruházás kivitelezési munkálatai 2018. júliusában kezdődtek meg. A fejlesztéssel összesen 4900 négyzetméter terület újult meg.
Milliárdos beruházás fejeződött be a Harkányi Gyógyfürdő II-es  épületének felújításával

A földszinten egy komplett wellness részleget alakítottak ki két finn- és egy infraszaunával, továbbá egy gőzkabin, egy tepidárium, egy jakuzzi és egy kneipp medence beépítésével. Megújult az étterem, felújították a vizes blokkokat, valamint az öltözőket, továbbá lift beépítésével akadálymentesítették az épületet. tornatermet alakítottak ki, illetve a vendégek igényeit és kényelmét szem előtt tartva 120 nyugágy elhelyezésével bővítették a pihenőtereket is. A fejlesztésekkel azt szeretnék elérni, hogy az ősztől tavaszig tartó időszakban érkező vendégek számára is élménydús, emlékezetes és a lehető legkellemesebb legyen a harkányi fürdőben eltöltött idő.

 

A fürdőfejlesztés várhatóan ősszel folytatódik az úgynevezett hármas medence rekonstrukciójával. A medencecsarnokban még több wellness és élményelem, két beltéri csúszda, sodrófolyosó, mászófal, családi csúszda, pezsgőfürdő, nyakzuhanyok, hidromasszázs fülke is épül majd. Emellett pedig 2020 végén kezdődhet a kültéri gyerekvilág megépítése is, melyet a beltéri gyermekvilág és gyermekmedence mellé, a csúszdák felé félkör alakban terveznek öt medencével és összesen mintegy 550 négyzetméternyi vízfelülettel.

 

A következő években még nagyobb beruházások várhatóak, ugyanis a kormány tavaly év végén további 3,820 milliárd forint támogatást szavazott meg a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztésére.

 

 




További hírek