Baranya.hu

Megépült az új egészségház Magyarszéken

Ünnepélyesen átadták újonnan megépült Magyarszéki Egészségházat, melyben egy háziorvosi és egy fogorvosi rendelő is helyet kapott, emellett egy védőnői szobát is kialakítottak.
Megépült az új egészségház Magyarszéken

Az átadó ünnepségen Kárpáti Jenő polgármester elmondta:

  • Az Egészségház létrehozása szép példája annak az összefogásnak, amelyet a Kormány, a Megyei Önkormányzat, és a település képviselő testülete mindenben támogatott, hogy a rendelkezésre álló EU-s források minél gyorsabban és hatékonyabban szolgálhassák mindannyiunk jólétét. Célunk, hogy a településen lakók otthon érezzék magukat, életük legyen biztonságos, tervezhető, és nem utolsó sorban egészséges. Bízom benne, hogy akik felkeresik a háziorvosi, fogorvosi rendelőket, a védőnő tanácsadást valamint az preventív egészségmegőrző szolgáltatásokat, azok a lehető legjobb környezetben, magas színvonalon vehetik igénybe az ellátást.

Az új épület megépítése mellett korszerű orvosi eszközök is szolgálják a magyarszéki, a ligeti, a mecsekpölöskei, az oroszlói, a bodolyabéri és a magyarhertelendi lakosok gyógyulását. A fogorvosi körzetbe 2500, a háziorvosi és védőnői körzetbe 1700 helyi és környékbeli lakos tartozik. Az új Egészségház építését és az új gyógyászati eszközök használatba állítását 117,7 millió forintból, a Terület és Településfejlesztési Operatív Programon belül elnyert pályázatból valósították meg.

 

 

 

 

 




További hírek