Baranya.hu

Kincses Baranya könyv és kiállítás

Mesebeli utazásra hív ez a kiállítás és könyv, amely csodálatos képanyagával, érdekes történeteivel mutatja be Baranya sokszínű, izgalmas világát. Sajátos nézőpontból megörökítve tárja elénk legdélebbi megyénk szokásait, életét, sok évszázados hagyományvilágát, épített és természeti örökségét.
Kincses Baranya könyv és kiállítás

Értékeink megőrzése, kevésbé ismert kincseink felmutatása az összetartozást, a szülőföld szeretetét erősítik. Ezt szolgálja ez a kötet is, dokumentálva az ember alkotta és a természet adta értékeket, továbbörökítve a magyarság és a velünk élő nemzetiségek tradícióit az utókor számára.
Az album összetett élményt ad olvasóinak: képi világa és történetei nemcsak az itt élőknek mesélnek, hanem az idelátogatókat is felfedezésre csábítják.
Az exkluzív kiadvány fotóanyaga Juhász Balázs fotóművész munkáját dicséri, aki két éven át kereste, kutatta e kincseket, követve az évszakok váltakozását, fölkeresve az eltűnő félben lévő mesterségek képviselőt, megörökítve az élő népszokások és ünnepek pillanatait, szem előtt tartva a legapróbb részleteket is türelmesen kivárva a legjobb pillanatot. Így alkotta meg egyedülálló, sok esetben „titkos” nézőpontból készített képeit melyek rabul ejtik a nézőt, olvasót.
Hiszünk abban, hogy e kiállítás maradandó élményt nyújt mindazoknak, akik megtekintik, majd az albumot is kézbe véve elmerülnek Kincses Baranya varázslatos világában.

Az album megjelenésének időpontja: 2018. március 14.
A kiállítás országjáró útra indul, de először a megyeszékhelyünkön,
a Pécsi Galériában csodálható meg 2018. március 14.- április 15-ig.

 
További hírek