Baranya.hu

A betegek kényelmét is szolgálják a fejlesztések

Több mint 350 millió forint támogatást nyert az elmúlt évben a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház, melynek köszönhetően a jövőben a betegek még színvonalasabb ellátásáért valósíthatják meg a tervezett fejlesztéseket. A rendezvényen dr. Péter Iván, a kórház foigazgatója köszöntötte a vendégeket, és örömmel mutatta be a támogatásból megvalósuló projekteket.
A betegek kényelmét is szolgálják a fejlesztések

Év végére olyan egyedülálló elektronikus betegazonosító rendszert vezetünk be, amely lehetővé teszi, hogy egy kattintással a páciens minden korábbi kezelése, vizsgálati eredménye

láthatóvá váljon az orvos elött – mondta a főigazgató.

 

Egy emelt szintű radiológiai ultrahang-berendezés beszerzésével pedig lehetővé válik, hogy a környező településekről a betegeknek ne kelljen ezért Pécsre utazniuk.

 

A rehabilitációban egyedülálló intézmény a harkányi kórház, emellett pedig a térség egyik legnagyobb munkáltatója is, ezért nem is kérdés, mennyire fontos a megyének az intézmény fejlődése – mondta Nagy Csaba megyei elnök.

 

Dr. Laczó Andrea, a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója elmondta, a dél-dunántúli régió kórházai közül egyedül a harkányi az, amely alternatív kezeléseket is sikerrel végzi, a gyógyvíz erejét a legmegfelelőbben hasznosítja. Kiemelte továbbá azt is, hogy a kórház gazdasági működése is stabil.




További hírek