Baranya.hu

Megállapodást kötöttek a sikeres képzésért

Helyben találnak majd gyakorlati helyet a villányi, sellyei és szentlőrinci iskolák diákjai. Három baranyai szakképző intézmény fogott össze helyi cégekkel és vállalkozásokkal, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetével, hogy a leendő borászok, gépészek, gazdálkodók az elméleti ismeretek mellett a gyakorlati képzettséget a legjobbaktól tanulhassák.
Megállapodást kötöttek a sikeres képzésért

 A Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerségi megállapodásának köszönhetően a Sellyei Mezőgazdasági Szakgimnázium, a villányi Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma és a szentlőrinci Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakképző Iskola diákjai az együttműködő vállalkozóknál szerezhetik meg a gyakorlatukat, így jól képzett munkaerőként léphetnek a munkaerőpiacra.

A borász-, gazda- és gépészhallgatók helyben találnak gyakorlati helyet az itteni cégeknek, vállalkozásoknak köszönhetően, így az elmélet és a gyakorlat összekapcsolásával sokkal piacképesebb tudásra tesznek szert. A duális képzés lényege ugyanis az, hogy a képzés jelentős része a gyakorlati helyen történik. A megállapodás azért fontos, mert a szakképzés szempontjából három intézmény fog össze, ír alá partnerségi együttműködést. Villány, Szentlőrinc és Sellye vonatkozásában beszélünk arról, hogyan tudnak ezek a partnerek együttműködni, hogyan tudják a képzéseket a gyakorlati élethez jobban igazítani, és miként tudják egymás munkáját jobban segíteni. Ebben a tekintetben ez az együttműködés egyedülálló – emelte ki az együttműködési megállapodás aláírása kapcsán Nagy Csaba, a megyei közgyűlés elnöke.

Az együttműködés célja többek között az, hogy Baranya megyében minél több képzőhely legyen a fiatalok számára. Tavaly több mint 233 tanuló számára kellett gyakorlati lehetőséget biztosítani.

A diákok a megállapodásban résztvevő vállalkozóknál szerzik meg a gyakorlatot és így együtt ez a két ismeretanyag egy jól felvértezett munkaerőt biztosít, amikor kilépnek a munkaerőpiacra mondta Dr. Szinay Attila jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár.
További hírek