Baranya.hu

1 millió forint támogatást kapott a Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Terhespatológiai osztálya a Baranya Megyei Önkormányzattól

A Baranya Megyei Önkormányzat 1 millió forintos támogatásából az osztályra új bútorokat vásárolnak majd, megújul az étkező és új TV készülékek teszik komfortosabbá a bent fekvő kismamák mindennapjait.
1 millió forint támogatást kapott a Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Terhespatológiai osztálya a Baranya Megyei Önkormányzattól

Őri László megyei elnök kávéfőzővel és 1 millió forintos támogatással, Nagy Csaba országgyűlési képviselő pedig TV készülékekkel érkezett szerdán a Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Terhespatológia osztályára. A Terhespatológia az egyik legtöbb ággyal rendelkező osztály a Klinikán, az egész régióból érkeznek ide olyan kismamák, akiknél komplikáció lépett fel a várandósság alatt vagy krónikus betegségük miatt folyamatos kezelésre szorulnak. Előfordul, hogy egy- egy édesanya több hónapot az osztályon tölt, mondta Dr. Kovács Kálmán klinikaigazgató. Így igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a várandós nők otthonosan érezzék magukat az osztályon.

Őri László elmondta az 1 millió forintos támogatás jól kiegészíti a hamarosan kezdődő Szülészeti Klinikát érintő jelentős felújítást, amely a magyar kormány közel 2,5 milliárd forintos támogatásából valósul meg.

A megyei elnök hozzátette, Baranya megye nevében és két kisgyermekes édesapaként is szeretne köszönetet mondani a klinika dolgozóinak egész éves helytállásáért, a kedves bíztató és bátorító szavakért, amelyekkel a családokat az élet legszebb óráiban segítik.




További hírek