Baranya.hu

Zöld Város ötletpályázat eredményhirdetés

Szigetváron a Várkert – Almás-patak környezetét gondolták újra, Villányban az „ős”-pincesort és az új rendezvényteret összekötő „fő tengely”, a Baross Gábor utca és kapcsolódó terei, Sásdon pedig a Hősök tere és környezete újulna meg.
Zöld Város ötletpályázat eredményhirdetés

Szigetváron a Várkert – Almás-patak környezetét gondolták újra, Villányban az „ős”-pincesort és az új rendezvényteret összekötő „fő tengely”, a Baross Gábor utca és kapcsolódó terei, Sásdon pedig a Hősök tere és környezete újulna meg - ötletpályázattal segíti a megye a Zöld Város programot, az eredményt szeptember hatodikán hirdették ki.

A szolgáltató megye több területen is segíti a pályázókat, a szakmai háttér kialakítása érdekében együttműködési megállapodást kötöttek mind a Baranya Megyei Mérnöki Kamarával, mind a Dél-Dunántúli Építész Kamarával, azzal a szándékkal, hogy baranyai tervezők dolgozzanak a helyi projektek előkészítésében, kivitelezésében. Az ötletpályázat célja az volt, hogy a városok meghatározó közösségi tereire, zöldterületeire olyan kortárs építészeti megoldásokat találjanak, amelyek tovább gondolásával a későbbi TOP pályázat műszaki tartalmát is ki lehet alakítani.

Mivel a fejlesztések természeti- és épített környezet több olyan elemét is érinthetik, mint például zöldfelületek, sétányok, játszóterek, közvilágítás, utcabútorok, kiszolgáló épületek, az értékelési szempontok között szerepelt többek között a városszerkezeti kapcsolat, funkcionalitás, reális műszaki megoldás, ütemezhetőség, városképi illeszkedés. Az ötletpályázat keretében több értékes megoldás is született, a bírálóbizottság valamennyi beérkezett pályaművet megvételre alkalmasnak találta. A városok pályázataikat szeptember 15-ig nyújthatják be.




További hírek