Baranya.hu

Sikeresen zárult a magyar-horvát aknamentesítési projekt

Biztonságosan kirándulhatnak a magyar-horvát határ mentén mostantól – megtörtént a terület aknamentesítése. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a Horvát Aknamentesítési Központ és a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közös aknamentesítő projektjében gránátok, lőszerek, Kalasnyikov-tár és 1 tonna fémhulladék került elő. Erről projektzáró konferencián számoltak be.
Sikeresen zárult a magyar-horvát aknamentesítési projekt

Biztonságosan kirándulhatnak a magyar-horvát határ mentén mostantól – megtörtént a terület aknamentesítése. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a Horvát Aknamentesítési Központ és a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közös aknamentesítő projektjében gránátok, lőszerek, Kalasnyikov-tár és 1 tonna fémhulladék került elő. Erről  projektzáró konferencián számoltak be.

A két éves program a 2013-as Duna és a Dráva közti határszakaszon aknamentesítési projekt folytatása volt, akkor a tűzszerészek valószínűsítették, hogy a talaj mélyebb rétegeiben is vannak fel nem robbant hadianyagok, például gránátok, lőszerek. Ezt számolta fel a mostani projekt. 

Az eseményen beszédet mondott Dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, Zdravko Modrušan, a CROMAC igazgatója, valamint Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója is.

Az elvégzett munkát Dr. Szűcs Márton a Horvát-Magyar Közös Titkárság vezetője, Gabrijela Subašić, a CROMAC projektvezetője, Máté Szabolcs rendőr alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság projektvezetője és Balázs-Kotroczó Adrienn, a DDNPI projekt-asszisztense értékelte.




További hírek