Baranya.hu

A Tenkes kapitánya nyomában kerekezhetünk majd az I. Buga Jakab túrán

Hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezi meg a Balaton Sportegyesület Siklós Város Önkormányzatának védnökségével az I. Buga Jakab kerékpártúrát szeptember 4-én. A túra során három távon ismerhetik meg a résztvevők Siklós, Harkány, Máriagyűd, a Dráva part és Villány nevezetességeit.
A Tenkes kapitánya nyomában kerekezhetünk majd az I. Buga Jakab túrán

A túrázni vágyók a 82 km -es Buga Jakab körre, a 26 km-es Családi körre és egy 108 km-es összevont szakaszra nevezhetnek. A szervezők frissítő pontokat, szervíz lehetőséget és egészségügyi ellátást is biztosítanak a résztvevőknek.

Riegl Gábor, Siklós polgármestere a túrát ismertető sajtótájékoztatón elmondta, az a céljuk, hogy a szeptember negyedikei hétvégén a városba látogató érdeklődők megtapasztalják, hogy Siklós egy sportos, fiatalos, lendületes város tele építészeti és természeti látnivalókkal.

Buga Jakab alakja garancia arra, hogy a kerékpározók ízelítőt kapnak a Tenkes kapitánya örökségéből. 

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte, az elmúlt években 5,6 milliárd forintból indultak el kerékpárút építési és közlekedésbiztonsági fejlesztések a megyében. A most záruló fejlesztési ciklusban a megye különböző helyszínein, többek között Siklóson, Mohácson, Kozármislenyben, Szigetváron és Szentlőrincen is használják már a megépült beruházásokat, számos beruházás pedig jelenleg is zajlik.

A fejlesztések nem csak a helyben élők napi közlekedését hivatottak szolgálni, célunk, hogy a belföldi és külföldi kerékpáros turizmus számára is vonzóbbá tegyük a megyét. Az pedig, hogy a kerékpártúra szervezői épp Siklóst és térségét választották, jó visszacsatolás arra, hogy jó úton járunk a megkezdett megyei kerékpárút hálózat fejlesztésekkel, tette hozzá Őri László.

A megyei elnök emlékeztetett rá, hogy a kormány támogatásával egy új 17 kilométeres szakasz tervezése kezdődött meg az elmúlt hetekben. A közgyűlés által néhány napja elfogadott következő 7 éves fejlesztési stratégiának köszönhetően a jövőben újabb turisztikai célú pályázati lehetőségek nyílnak meg Siklós és térsége előtt is, mondta el a megyei önkormányzat elnöke.  




További hírek