Baranya.hu

Őri László: A Pécs-Pogányi repülőtér kormányzati fejlesztése adhat lendületet a megye gazdaságának

Dr. Mikes Éva kormánybiztos asszony vezetésével az elmúlt időszakban hatékony tárgyalások zajlottak arról, hogy a Pécs-Pogányi Repülőtér fejlesztését a kormányzat is támogassa. A megyei elnök Dr. Hoppál Péterrel közösen tartott sajtótájékoztatón jelentette be kedden a Megyeházán, hogy kormányzati segítséget vár abban, hogy többségi állami tulajdonban kezdődhessen meg a repülőtér modernizálása.
Őri László: A Pécs-Pogányi repülőtér kormányzati fejlesztése adhat lendületet a megye gazdaságának

Ahhoz, hogy a több éves holtpontról és kihasználatlanságból kimozduljon a Pécs-Pogányi reptér elengedhetetlen a kormányzati segítség, jelentette be a megyei elnök. Dr. Őri László hangsúlyozta, a repülőtér kulcsszerepet játszik abban, hogy a város, a megye, valamint a térség dinamikusan fejlődhessen. Erre több nagyvárosban is látni jó példát. A kormányzati többségi tulajdonba vétel mérföldkő lehet ebben a törekvésünkben, hangsúlyozta Őri László.

Dr. Hoppál Péter úgy fogalmazott, a rendszerváltás utáni baloldal elhibázott lépéseinek egyik példája a Pécs-Pogányi repülőtér. A politikus emlékeztetett rá, proaktív kormányzati együttműködés eredménye volt az, hogy 25 év után 2018-ra Pécs bevételei nagyobbak lettek, mint a kiadásai. A politikus úgy fogalmazott a repülőtér esetében is erre a proaktív kormányzati segítségre van szükség. Az infrastruktúra fejlesztésével, a kifutópálya meghosszabbításával a térségi gazdaságfejlődés motorja lehet a reptér. Az országgyűlési képviselő reményét fejezte ki a tekintetben, hogy a megerősített repülőtér a jövőben kiszolgálója lehet Paks II.-nek, minden idők legnagyobb hazai energetikai fejlesztésének is.




További hírek