Baranya.hu

78 millió Forintból újult meg a babarci óvoda

78 millió forintból újult meg a babarci óvoda teljes épülete, amely összesen 50 gyermek óvodai ellátását tudja biztosítani a jövőben. A forrásnak köszönhetően felújításra került a játszóudvar, a tornaszoba, továbbá udvari bútorok és játékok beszerzésére is sor kerülhetett, melynek eredményeként a gyermekek a szülők elvárásainak megfelelő korszerű környezetbe járhatnak óvodába. - mondta el Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke az óvoda átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Babarcon.
78 millió Forintból újult meg a babarci óvoda

Pécsi Sándor, Babarc polgármestere köszöntőjében megköszönte a segítségét Őri Lászlónak, a Baranya Megyei Önkormányzat elnökének és Hargitai János országgyűlési képviselőnek. Elmondta, hogy ősszel hozzávetőlegesen 30 gyermek fogja megkezdeni az óvodát. Reméli, hogy az új környezet vonzó lesz nem csak a babarci, de a környező településeken élő kisgyermekes családoknak is.

 

Hargitai János, a térség fideszes országgyűlési képviselője ünnepi köszöntőjében elmondta, a Magyar Kormány kiemelt feladatának tartja a gyermeket vállaló családok támogatását. A családok támogatását szolgálja családi adókedvezmény kiterjesztése az otthon teremtési támogatás programok bevezetése, valamint az óvodák és bölcsődék felújítása. A cél az, hogy ezek a támogatások ne csak néhány évig, hanem több évtizedig elérhetőek legyenek a magyar családok számára. – zárta köszöntőjét Hargitai János országgyűlési képviselő.

 

Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke beszédében felidézte, Baranya Megyében a Kormány támogatásával az elmúlt időszakban 5, 9 milliárd forintot fordítottunk a megye településein óvodák és bölcsődék fejlesztésére. A megyei fejlesztési programban összesen 29 óvoda és bölcsőde újulhatott meg ezek közül is az egyik legjobban sikerült beruházás a most átadott babarci óvoda. A kisgyermeket nevelő intézmények felújításával a megyében gyermeket vállaló és nevelő kisgyermekes családokat támogatjuk, akik a térségünk jövőjét jelentik. Azt kívánom, hogy a babarci óvoda egyre több gyermek második otthona lehessen. – zárta gondolatait Őri László.




További hírek